Forumul Orașelor Verzi (FOV) este cel mai mare eveniment nucleu din România dedicat sustenabilității de mediu, câștigător al Galei Premiilor pentru un Mediu Curat (2021) și apreciat cu trofeul Silver pentru campanii de mediu la Romanian PR Award (2022).

Forumul Orașelor Verzi (FOV) are ambiția să coloreze orașele României în verde, să creeze și să promoveze orașe mai sănătoase, mai prietenoase cu locuitorii lor și mai sustenabile. Își propune să pună față în față, la aceeași masă, lideri politici, experți, reprezentanți ai administrației publice și cetățeni deciși să facă parte din schimbare. Își dorește să devină un hub pentru schimbul de experiență și bune practici între orașe, precum și pentru promovarea inovațiilor în domeniul dezvoltării sustenabile.

FOV 4 va avea loc, la Brașov, între 2 - 8 septembrie 2024.


Autorități, companii, cetățenii, împreună schimbăm orașele!

Este momentul să schimbăm modul în care privim mediul și să abordăm provocările actuale cu o atitudine proactivă și inovatoare. Prin îmbrățișarea transformării, ne asumăm responsabilitatea de a dezvolta orașele noastre într-un mod sustenabil, integrând soluții inovatoare și tehnologii verzi.
FOV încurajează la acțiune și invită participanții să treacă de la vorbe la fapte. Este momentul să ne mobilizăm și să implementăm măsuri concrete pentru a crea orașe mai verzi și mai prietenoase cu mediul înconjurător. Indiferent dacă suntem autorități, companii sau cetățeni, avem un rol esențial în construirea unui viitor mai sustenabil.

FOV 3 a avut loc, la Brașov, între 4-10 septembrie, și a avut 2 componente:

Conferința Internațională de Politici Publice de Mediu:

Conferința 3 a adunat sub cupola ei peste 350 de reprezentanți ai autorităților locale și naționale din Europa: 26 de primari, peste 130 președinți de consilii județene, parlamentari administratori publici, consilieri locali și județeni, funcționari publici, 54 de speakeri internaționali și locali, 30 reprezentanți ai mediul de afaceri, reprezentanți ai ONG-urilor de mediu, reprezentanți din 14 țări și 8 agenții de mediu.

Evenimente verzi:

Brașoveni și nu numai au celebrat puterea lui ”Împreună” și au avut șansa să descopere și să experimenteze peste 70 de activități menite să promoveze sustenabilitatea și să inspire schimbări pozitive în comunitatea noastră.
Peste 40 000 de persoane au participat la activitățile propuse de partenerii noștri: Forza ZU, Deschiderea Cetățuii, Running Fest, Parada Bicicletelor, Alpin Film Festival, Culmea Festival.

Vezi Evenimente Verzi 2023 - click aici

100+ Activități

Pentru că vrem ca Brașovul să devină CAPITALA VERDE A EUROPEI